Lietuvos dviratininkų bendrija

Forumas
Dabar yra 2024 Kov 29 01:11

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 4 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2011 Sau 20 13:01 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 09 00:08
Pranešimai: 153
Padariau vertimą ir siunčių peržiūrai (prikabintame faile pats pareiškimas/deklaracija)
Linai, tau beliko iš savo pašto išsiųsti šį laišką kiekvienam europarlamentarui atskirai arba bendrai visiems.
Jų kontaktus gali rasti čia: http://www.europarl.europa.eu/members/p ... anguage=EN

Man nepatiko pradinis šios deklaracijos vertimas į lietuvių kalbą. Gal dar reikėtų pataisyti ir mano išverstą tekstą?


Rašytinis pareiškimas (deklaracija) dėl sunkiasvorių transporto priemonių susidūrimų

Kam: Europos Parlamento nariams iš Lietuvos


Gerb. Pone,

Lietuvos dviratininkų bendrijos vardu kreipiuosi į jus su prašymu pritarti ir pasirašyti Europos Parlamento rašytinį pareiškimą (deklaraciją) 81, kuriuo siekiama padidinti kelių eismo saugumą panaikinant akluosius taškus (zonas) sunkiasvorėse transporto priemonėse (sunkvežimiuose).

Nepaisant to, kad sunkvežimiai sudaro tik nedidelę Europos transporto priemonių parko dalį, tačiau jie sukelia neproporcingai didelį avarijų skaičių. Problema susijusi su aklaisiais taškais (zonomis) sunkvežimių priekyje ir šonuose, todėl šių transporto priemonių vairuotojai nemato šalia esančių ir dalyvaujančių eisme dviratininkų bei pėsčiųjų.

Įstatymai, kuriais reikalaujama padidinti veidrodžių plotą ant sunkvežimių, neišsprendė problemos. Pagal statistiką Europos Sąjungos keliuose kiekvienais metais vis dar žūsta apie 2000 dviratininkų. Dauguma šių žūčių susiję su sunkiasvorėmis transporto priemonėmis (sunkvežimiais).

Ši problema gali būti sprendžiama įrengiant sunkvežimiuose aktyviąsias įspėjimo sistemas ir stebėjimo kameras. Šios pažangios technologijos yra nesudėtingos ir nebrangios. Rašytinis pareiškimas (deklaracija) 81 ragina Europos Komisiją kuo skubiau apsvarstyti šių technologijų, o taip pat staigaus stabdymo ir įspėjimo apie nukrypimą nuo kelio juostos pažangių sistemų įteisinimą.

Jūsų parama šiam rašytiniam pareiškimui (deklaracijai) padės sumažinti bereikalingų sužalojimų ir žūčių skaičių Europos keliuose. Raginame kuo skubiau pasirašyti šį pareiškimą (deklaraciją), nes terminas baigiasi vasario 17 d.

Dėkojame už jūsų sugaištą laiką ir supratimą.

Pagarbiai,
Linas Vainius
Lietuvos dviratininkų bendrijos pirmininkas


Prikabinti failai:
Failo aprašymas: pareiškimas/deklaracija lietuvių kalba
LT.doc [47.5 KiB]
Atsisiųsta 617 kartus(ų)
Failo aprašymas: pareiškimas/deklaracija anglų kalba
See Me - Save Me.pdf [865.11 KiB]
Atsisiųsta 682 kartus(ų)
Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2011 Sau 20 20:13 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 08 21:26
Pranešimai: 141
Pritariu deklaracijai. Linai, pasirašyk ir siųsk el paštu. Jei nesiųsi – perspėk, išsiųsime kaip eiliniai dviratininkai.
Problema tikrai rimta, nes kol kas sunkvežimių vairuotojai važinėja lyg aklieji, tik kad ne vežimėliais, o keliasdešimttoniais agregatais. Mačiau net klipą, kaip autostradoje sunkvežimis kelis šimtus metrų dideliu greičiu stūmė skersą automobilį, nes NEMATĖ.
http://www.youtube.com/watch?v=lze88sU9 ... r_embedded
Su dviratininkų matymu situacija ne ką geresnė.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2011 Sau 25 02:57 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 05 23:23
Pranešimai: 166
išsiūstas tekstas visiems Lietuvos europarlamentarams:

"Laba diena,

Lietuvos dviratininkų bendrijos (Europos dviratininkų federacijos ECF narys) vardu prašome Jus pasirašyti ir paremti kitų EP narių deklaraciją dėl sunkiasvorių transporto priemonių susidūrimo (“Written Declaration on heavy goods vehicle collisions”. Europos dviratininkų federacija siekia surinkit kiek galima didesnę EP narių paramą šiai deklaracijai. Europos keliuose kasmet žūsta ~2000 dviratininkų. Siekiame išgelbėti daugiau gyvybių.
Nepaisant Europoje galiojančių teisės aktų, daug dviratininkų vis dar nukenčia dėl autotransporto "aklųjų taškų" (zona šalia automobilio, kurios veidrodėliuose nemato vairuotojas). Ypač pavojingi susidūrimai su sunkiasvorėmis transporto priemonėmis.
Deklaracija reikalajau iš Europos Komisijos imtis naujų reguliavimo priemonių ir iniciatyvų, kad būtų panaudotos prieinamos technologijos panaikinti "akluosius taškus" sunkiasvoriam transportui.

Deklaracijos tekstas lietuvių kalba prisegtas prie šio laiško.

Pagarbiai,
Lietuvos dviratininkų bendrijos pirmininkas Linas Vainius
tel. +370 699 33661"
----------------------------------------------------------
10.11.2010 0081/2010
RAŠYTINIS PAREIŠKIMAS
pateiktas pagal Darbo tvarkos taisyklių 123 straipsnį
dėl sunkiasvorių transporto priemonių susidūrimų
Fiona Hall, Inés Ayala Sender, Isabelle Durant, Dieter-Lebrecht Koch, Sabine Wils
Galioja iki: 17.2.2011

0081/2010
Rašytinis pareiškimas dėl sunkiasvorių transporto priemonių susidūrimų
Europos Parlamentas,
– atsižvelgdamas į Darbo tvarkos taisyklių 123 straipsnį,
A. kadangi sunkiasvorės transporto priemonės sudaro 3 % ES transporto priemonių parko, tačiau jos sukelia 14 % mirtinų susidūrimų, per kuriuos 27 Europos Sąjungos valstybėse narėse kasmet žūsta daugiau kaip 4 000 žmonių,
B. kadangi Europoje kasmet dėl sunkiasvorių transporto priemonių „aklųjų taškų“ (zona šalia automobilio, kurios veidrodėliuose nemato vairuotojas) žūsta maždaug 400 žmonių, daugiausia neapsaugoti eismo dalyviai, pvz., dviratininkai, motociklininkai ir pėstieji,
C. kadangi daugumos tokių žūčių būtų galima išvengti visapusiškai įrengus veidrodžius arba vis pigesnes stebėjimo kameras, aktyviąsias įspėjimo sistemas, pažangiąsias staigaus stabdymo ir įspėjimo apie nukrypimą nuo kelio juostos sistemas,
D. kadangi, nepaisant sugriežtintų matomumo reikalavimų pirmą kartą registruojamoms sunkiasvorėms transporto priemonėms ir eksploatuojamoms sunkiasvorėms transporto priemonėms, nustatytų Direktyvoje 2003/97/EB ir Direktyvoje 2007/38/EB, tebėra nemažai pavojingų sunkiasvorių transporto priemonių „aklųjų taškų“,
E. kadangi 2007 m. reikalavimai ne tokie griežti kaip 2003 m., ir valstybės narės nepakankamai juos įgyvendina, nepaisant ES siekių dukart sumažinti žūčių keliuose skaičių,
1. primygtinai ragina Komisiją paspartinti Direktyvos 2007/38/EB vertinimą ir ją peržiūrėti siekiant suderinti ją su technologijų pažanga ir naujausiais netiesioginio matymo įrangos reikalavimais pirmą kartą registruojamiems sunkvežimiams, kad būtų užtikrintas didžiausia saugos lygis;
2. primygtinai ragina Komisiją užtikrinti, kad nebūtų taikomos privalomo pažangiųjų staigaus stabdymo sistemų ir įspėjimo apie nukrypimą nuo kelio juostos sistemų įrengimo išimtys pagal Bendrosios saugos reglamentą (EB) Nr. 661/2009;
3. paveda Pirmininkui perduoti šį rašytinį pareiškimą kartu su pasirašiusiųjų pavardėmis Tarybai ir Komisijai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2011 Kov 10 21:51 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 05 23:23
Pranešimai: 166
Atėjo pranešimas iš ECF, kad Europos parlamentas dauguma balsų pritarė deklaracijai dėl sunkiasvorių transporto priemonių susidūrimo (“Written Declaration on heavy goods vehicle collisions”). Teisiškai tai reiškia, kad Europos Komisija privalo imtis tolesnių priemonių šiai problemai spręsti. Deklaracija buvo pristatyta pačiu laiku, EP nagrinėjant Eismo saugumo 2011-2010 dosje.
Deklaracijos tekstas http://www.ecf.com/4173_1


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 4 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
[ Time : 0.030s | 15 Queries | GZIP : Off ]