Lietuvos dviratininkų bendrija

Forumas
Dabar yra 2024 Kov 28 15:16

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 14 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Dviračių registras
StandartinėParašytas: 2011 Kov 02 10:38 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 04 23:47
Pranešimai: 314
Frankas paprašė, kad įdėčiau:
Cituoti:
Labas rytas,

Dėkojame už pasiūlymą. Noriu Jums pranešti, kad Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato intranete 2010 m. yra sukurta „Policijos pažymėtų daiktų duomenų bazė“ kurioje policijos pareigūnai privalo registruoti visus pažymėtus daiktus, tame tarpe ir dviračius. Minėti duomenis yra prieinami tik policijos pareigūnams, kiti (nedirbantis policijoje) negali peržiūrėti įvestų duomenų.

Policijos departamentui prie Lietuvos Respublikos ministerijos buvo siūlyta sukurti policijos pažymėtų daiktų duomenų bazę respublikos mastu, šiuo metu minėtas klausimas svarstomas.

Artimiausiu metu prasidės tikras dviračių sezonas, o kartu su jo ir dviračių vagystės. Vilniaus apskrities policija vykdys prevencines priemones skirtas dviratininkų kontrolei, dviračių vagysčių užkardymui. Lauksime ir iš Jūsų pasiūlymų, taip pat galėsime bendrai vykdyti kai kurias priemones.

Pagarbiai

Jevgenijus Liepis
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus specialistas
Tel. (8 5) 271 6498 (56498)
Mob. 8 698 16 186
Faks. (8 5) 271 6210
El.p. jevgenijus.liepis@policija.lt

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas
Birželio 23-iosios g. 10, LT-03602 Vilnius
Interneto svetainės adresas:
www.vilnius.policija.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių registras
StandartinėParašytas: 2011 Kov 02 14:34 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 28 01:38
Pranešimai: 80
perkeliau iš kitos diskusijos
Cituoti:
Punktai:
1. Pavogti dviračiai(sąrašas);
2. Pastebėti vogti ar/ir įtartini dviračiai;
3. Siūlymai vagysčių užkardimui, tarkim ne tik fizinės, bet ir politines priemonės, prevencija, bendradarbiavimas, kontaktai su policija(ne tik Lietuvos), dviračių parduotuvėmis, dirbtuvėmis, kaimynais ir t.t.
4. Pavogtų dviračių duomenų bazė pagal rėmo numerius, modelius.

Galbūt dar kažkaip išskirstyti, kad būtų patogiau, suprantamiau, aiškiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių registras
StandartinėParašytas: 2011 Kov 02 15:18 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 28 01:38
Pranešimai: 80
ankščiau buvau surenkęs informacija šia tematika čia:
http://wiki.dviratis.lt/tiki-index.php? ... iu_vagyste

bei sukuręs kategorija "saugumas"
http://wiki.dviratis.lt/tiki-browse_cat ... arentId=26


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių registras
StandartinėParašytas: 2011 Kov 04 17:28 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 05 23:23
Pranešimai: 166
Kaip žinote, yra susikūrusi Lietuvos dviračių verslininkų asociacija, kurios vienas iš tikslų yra sukurti dviračių registrą. Jie jau paruošė laišką premjerui. Kalbėjau telefonu su jų atstovais A. Paulikaičiu ir valdybos nariu iš Kauno.

Paskutiniame LDB suvažiavime mes nutarėme, kad neturime nei žmonių, nei laiko, nei lėšų efektyviai ir kokybiškai sukurti šitą registrą ir perleidžiame iniciatyvą verslininkų asociacijai, įsipareigodami paremti jų darbus (pritariantys raštai, parašai, kt.) jei bus tikslinga. Realiai LDB vardu nei suvažiavime, nei taryboje, nei suinteresuotoje aktyvistų grupėje neturime jokių susitarimų, aiškaus plano ir įsipareigojimų sukurti gerą registrą, kaip dviračių vagysčių prevencijos įrankį.
Buvo tik pavieniai bandymai, kurie nedavė jokio rezultato.

Siūlau LDB vardu nedaryt jokių iniciatyvų dėl registro, kurioms nepritarė Taryba ir tai neduoda jokio kokybiško rezultato. Mano nuomone, atsitiktiniai veiksmai tik kompromituoja pačią idėją ir sukelia nepagrįstą iliuziją, kad kažkas yra daroma. Kad nesidubliuoti su verslininkų iniciatyva, siūlau savo idėjas ir pasiūlymus pateikti jiems asmeniškai, bet ne LDB vardu, jei tai nėra suderinta Taryboje.

Savo ruožtu, pokalbyje su verslininkų asociacijos valdybos nariu iš Kauno, UAB "Positus" aš patariau jiems, kad pati asociacija sukurtų ir valdytų registrą, ir tai būtų jų intelektualinė nuosavybė. Kai bus sukurta paslauga, jie galės daug lengviau suderinti su valstybinėmis institucijomis dėl registro prieigos ir naudojimo. Šitaip bus užtikrintas nepriklausomas stabilus registro valdymas ir priežiūra asociacijos pastangomis; registro kūrimo neįtakos valdžių pasikeitimai ir biurokratija. Asociacija turi didžiausią natūralų interesą tam registrui, nes tai susiję su jų narių verslo vystymu. Jie turi 40 įmonių-narių, kurie gali skirti lėšas ir sukurti tą registrą greičiau ir efektyviau, nei biurokratai ar pavieniai visuomenininkai.

Registro kūrimą patikėjus valstybės biurokratijai, galima tikėtis ilgo, brangaus ir neefektyvaus proceso, kuris gali neduoti jokio rezultato, kaip atsitiko su daugybe e-projektų. Arba tas darbas išvis nebus pradėtas, vyks tik beprasmis susirašinėjimas ir biurokratų įtikinėjimas dėl registro poreikio.

Čia tik mano nuomonė, asociacija pati sprendžia savo veiksmus.
LDB nariams siūlau palikti registrą ramybėje ir skirti savo energiją suvažiavime numatytiems pirmaeiliams uždaviniams. Arba bendrauti dėl registro su verslininkų asociacija asmeniškai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių registras
StandartinėParašytas: 2011 Kov 27 13:27 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 28 01:38
Pranešimai: 80
mano (asminė) nuomonė dėl registro tokia:

a) reikia padaryti. manau, kad balandžio mėn. rimčiau pažaisiu dėl techninės realizacijos.
kai neaišku, ar LDB to nori, teks padaryti velo-city.lt tinklalapyje.

b) pasiūlyčiau kiekvienam (ar naujam arba naudotam) dviračiui turėtų būti standartinis dviračių pasas, kurio duomenys pasikartotų dviračių registe internete.
Pridėdu turinio pavyvzdį,

c) manau, kad LDB turėtų griežtai pasakyti prieš vogtų dviračių prekybą, pripažįsdama kad tai užburtas ratas (kitas dviratis - tavo!), apelioti į žmonių sąmonę, duoti patarimus. Patarimų nereikia slėpti negalininėse forumo diskusijose, o matomai dėti į dviratis.lt
Gali pvz. pritarti tokioms projektams, pateikti pavyzdinį (naudoto) dviračio pirkimo sutartį.

aš visada laikiausi ta nuomone, kad reikia neremti vieno arba kito verslo (pripažįsdamas, kad pats užsiimu verslą su dviračiais), ir neatstovauti tik vienos įmonės bet visiems suteikti tos pačios lygias galimybes.

be to manau, kad reikia įgyvendinti.
belieka tik klausymas, ar LDB prisijungs arba nori pasilikti nematoma su savo vidinėmis diskusijomis ir nieko nedaryti.
Mes bent galėtume aiškiai nustatyti, ko mes tikimės iš tokio registro ir kad dviratis - daugiau negu verslo interesai.
Anavertus manau, kad jeigu nori kad dviratis pakeistų automobilį kasdieniniame gyvenime, turi būti ir žmonės pasidirbantieji iš dviračių. Klausimas koks LDB santykis su jais.


Prikabinti failai:
dviracio_pasas_ldb.pdf [52.54 KiB]
Atsisiųsta 1169 kartus(ų)
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių registras
StandartinėParašytas: 2011 Kov 28 11:59 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 05 23:23
Pranešimai: 166
Dėl dviračių vagysčių ir registro, apie Franko mintis.
Jau rašiau, kad dviračių registras turi prasmę, kai yra kokybiškas ir visuotinis. Tam reikia nemažai išteklių. LDB tokio padaryti neturi galimybių, todėl neužsiims, palikdama tai dviračių verslo asociacijai. Keli smulkūs "10 dviračių" mėgėjiški registrai mano manymu, neduos jokios naudos, tik švaistomos pastangos.

Dėl nepakantumo dviračių vagims, vogtų dviračių pirkėjams ir visai šitai vagių sistemai pilnai pritariu.

Dėl santykių su dviračių verslu, labai geras pastebėjimas ir LDB santykiai su visais verslininkais turėtų būti geri ir vienodi visiems.
Tik LDB atstovauja dviračių vartotojus, o normalus verslas turi rūpintis savo pelnu ir savo interesais. Tie interesai dažnai sutampa, bt kartais ir skiriasi ;-) Todėl žinodami savo interesus ir skirtumus, turime rasti bendrą kalbą.

Vienas iš pragmatiškų požiūrių, kad legaliam dviračių verslui Lietuvoje sektųsi ir jis klestėtų. Tam reikia didesnio dviračių naudotojų kiekio ir geresnių sąlygų jiems, kad dviračių naudojimas augtų ir verslininkai turėtų daugiau klientų. Todėl remdami LDB veiklą, gali tikėtis naudos ir savo verslui. Parama gali būti labai konkrečiai suderintoms akcijoms ir veikloms. kaip pvz. didysis dviračių verslas (SRAM, Shimano, kt.) remia Europos dviratininkų federaciją.

Manau, bus rimtas klausimas artimiausiam LDB Tarybos susitikimui. Padarysiu atskirą temą LDB skiltyje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių registras
StandartinėParašytas: 2011 Bal 05 12:01 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2011 Vas 28 11:18
Pranešimai: 20
Mano nuomone stai kokia. Visas pasaulis turia sia problema. Zmoniu galvootu daug, taciau dar niekas nesugalvojo nieko veiksmingo isskyrus saugoti savo daiktus paciam. Nemanau kad ir mes galime rasti stebuklinga naujove. Norint prisideti prie dviraciu saugumo galime tik skleisti ir garsinti senai zinomas tiesas kaip: rakinti tik geromis spynomis (u tipo), pageidautinai dvejomis (viena gali buti troseline).Parkuoti dviracius saugesnese vietose.Vengti tusciu, nelankomu skersgatviu. Stengtis nepalikineti dviracio nakciai neapsviestose vietose. Susisiekimui naudoti prastos isvaizdos nebrangius dviracius. (isskyrus sulankstomus su kuriais praktiskai nesiskiri niekur). ir ttt
Dviraciu registras nepadarys jokiu stebuklu. Tai bus tik papildoma dabo ir biurokratijos sanauda kuri neduos teigiamu rezultatu.
Pinigines, lagaminus ir kitus daiktus (taipat dviracius) saugome patys, ir jokie ju registravimai nesumazintu vagiu intereso i juos.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių registras
StandartinėParašytas: 2011 Bal 05 14:44 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 04 23:47
Pranešimai: 314
Dariau, jau yra tokie registrai ir atlieka jie savo darbą. Aš pats vieną dviratį neseniai tikrinau registre Norvegijoj (nepamenu tiksliai pavadinimo), parodė, kad dviratis neieškomas. Gal vakaruose toks registras neaktualus, vien todėl, kad jo nėra ten, kur tie dviračiai nukeliauja?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių registras
StandartinėParašytas: 2011 Bal 05 19:13 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 08 21:26
Pranešimai: 141
Dariau, registras skirtas ne tiek dviračių apsaugai nuo vagystės, kiek tam, kad pirkėjas prieš pirkdamas „naudotą“ dviratį galėtų pasitikrinti ar jis nėra vogtas.
Apsauga nuo vagystės atsiranda tik kaip šalutinis efektas – pardavinėti abejotinos kilmės dviračius darosi nebe taip patrauklu, tad ir vogti paskata sumažėja.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių registras
StandartinėParašytas: 2011 Bal 12 14:17 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010 Gru 28 01:38
Pranešimai: 80
Sutinku su Dariumi, kad registras neišspręs problėmos.
Bet gali padėti sąmonės auginimui, juk dabar daug žmonių tiesog nori gerą dviratį už 200 ir nesisuka galvos iš kur jis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 14 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 12 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
[ Time : 0.026s | 15 Queries | GZIP : Off ]